Tempat Menarik

Pantai Teluk Chempedak 

Pantai Teluk Chempedak atau lebih dikenali sebagai TC cukup terkenal di kalangan pengunjung sama ada dari luar atau rakyat tempatan. TC cukup sinonim dengan daerah Kuantan dan popularitinya juga setanding dengan infrastruktur yang terbina telah menjadikan lokasi ini sebagai destinasi pilihan pengunjung ketika percutian.

Terdapat jambatan yang direka khas bagi pengunjung untuk menyusuri pesisir pantai menjadi tempat tumpuan. Pengunjung dapat menikmati kecantikan pantai juga pemandangan kehijauan flora dan fauna. Hutan rekreasi tersebut terpelihara kerana kelestarian alam dijaga dengan baik demi merasai kedamaian alam. 

Panorama semula jadi seperti longgokan batuan, kehijauan hutan dan pasir pantai yang memutih ini pastinya akan memberi sudut penggambaran yang cantik. Pantai Teluk Cempedak juga mempunyai kemudahan asas yang lengkap seperti surau, tandas, hotel, restoran, gerai akan memudahkan pengunjung. Terdapat juga gerai kraf tangan yang menjual cenderamata untuk pengunjung yang ingin membeli hadiah kepada sanak saudara apabila pulang daripada percutian ini ataupun dijadikan sebagai kenang-kenangan. Oleh itu, pengunjung perlu melawat Pantai Teluk Cempedak apabila bercuti ke Kuantan, Pahang.

Bukit Panorama

Pantai Cherating 

Taman Tasik Bnadar Kuantan

Taman Gelora

Mini Zoo Teruntum 

Muzium Sungai Lembing 

Air Terjun Sungai Pandan

Gambang Water Park

Pantai Batu Hitam

Tarikh Kemaskini: 29/09/2019 13:42:42

Halaman ini sudah dipaparkan sebanyak 120 kali.


Kembali ke Atas