Pantai Batu Hitam

Pantai Batu Hitam

Pantai Batu Hitam adalah destinasi peranginan pantai yang terletak 4km utara Kuantan. Pantai tersebut mendapat namanya dari ciri unik di sepanjang landskapnya iaitu katil batu yang besar serta bervariasi dalam warna dari kelabu hingga hitam. Terdapat juga garis pantai berpasir yang indah dan menarik. Ciri alam sekitar ini paling ketara pada air surut apabila air terurai, batu-batu menjadi semakin jauh dari pantai. Hanya menduduki satu segmen di kawasan itu, selebihnya pantai dan laut di sekitarnya jelas dari serpihan semula jadi. 

Kemudahan awam disediakan, termasuk pusat penjaja, tempat letak kereta, laluan pejalan kaki dengan bangku dan tandas. Barisan penjaja yang menjual juadah enak juga digemari pengunjung seperti keropok, mi kari, ABC dan lain-lain lagi. 

Pemilik gerai makan di sini sangat peramah dan mesra membuatkan pengunjung merasa selesa dan gembira menerima layanan istimewa ini. 

Pantai Batu Hitam menjadi popular dengan aktiviti berkelah, sukaneka, hari keluarga serta mandi manda kerana pantainya yang landai. Pengunjung boleh menikmati keindahan suasana matahari terbit yang sangat indah dan menawan.    

Tarikh Kemaskini: 31/07/2018 14:05:47

Halaman ini sudah dipaparkan sebanyak 678 kali.


Kembali ke Atas